Analiza de risc la securitate fizica- Galati

0743 551218

0745 647883

0740 253090

Ce trebuie sa stiti

Termen limita - 1 IULIE 2017

Conform HG 1002/2015, Art. II, ''Termenul prevazut la art. 7 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 301/2012, privind obligatia elaborarii analizei de risc la securitate fizica de catre unitatile prevazute la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, infiintate pana la data de 16 iunie 2012, se proroga pana la data de 1 iulie 2017''.

Cele înființate începând cu data de 17 iunie 2012 au avut ca termen limită de realizare a unei analize de risc data de 1 ianuarie 2015.

Pentru cine este obigatorie analiza de risc

Analiza de risc la securitatea fizică este obligatorie pentru toate societățile comerciale, indiferent de natura capitalului social, care dețin bunuri sau valori cu orice titlu și sunt obligate să asigure protecția acestora.

Ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu sunt obligate să asigure paza acestora.

Concret, fiecare societate comerciala, fundatie, organizatie neguvernamentala si alte entitati publice precum gradinite, scoli, licee, policlinici, cabinete, etc., trebuie să dispuna de o analiza de evaluare a riscului la securitatea fizica!

Costul analizei de risc

Reglementările aflate în vigoare nu stabilesc un preţ fix pe care îl poate cere un evaluator pentru realizarea unei analize de risc la securitatea fizică, dar acestea pornesc de la 350 de lei pentru un spaţiu mic şi pot depasi 5.000 de lei în funcţie de suprafaţă şi domeniul de activitate. Valoare lucrarii depinde de mai multi factori (dimensiunile obiectivelor evaluate, obiectul de activitate, numarul filialelor, amplasament, etc.) si va fi stabilit dupa ce evaluatorul de risc la securitate fizica va merge la fata locului.

EXEMPLE orientative de preturi:

 • preţ analiză de risc casă de amanet - 400 de lei;
 • preţ analiză de risc sală de jocuri/pariuri - 450 de lei;
 • preţ analiză de risc benzinărie - 500 de lei;
 • preţ analiză de risc magazin mic - 250 de lei;
 • preţ analiză de risc magazin - 350 de lei;
 • preţ analiză de risc magazin arme şi muniţii - 400 de lei;
 • preţ analiză de risc cabinet - 300 de lei;
 • preţ analiză de risc biserica - 350 de lei;
 • preţ evaluare de risc birou - 200 de lei.
ATENTIE!

Nu amanati efectuarea evaluarii analizei de risc le securitate fizica deoarece termenul limita este foarte apropiat si programarile vor avea termene din ce in ce mai lungi.

NU RISCATI AMENZI URIASE!

Contactati-ne chiar acum pentru a putea realiza evaluarea riscului la securitate fizica in termen optim si a evita amenda de minim 5000 RON ce va fi aplicata incepand cu data de 1 iunie!

AMENZI DE LA 5.000 LA 10.000 LEI

Lipsa analizei de risc la securitatea fizica reprezinta contraventie, fiind prevazuta la Art. 3, pct.2 din H.G. nr. 301/2012 si se santioneaza cu amenda de la 5.000 la 10.000 lei.

Instalarea de subsisteme de securitate necorelate cu analiza de risc constituie contraventie prevazuta la Art. 2, alin.5 din Anexa la H.G. nr. 301/2012 si se sanctioneaza cu amenda.

Politiștii, jandarmii, precum și primarii sau împuterniciți ai acestora sunt cei care trebuie să verifice dacă firmele respectă sau nu legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Evaluatorul de risc

Analiza de risc trebuie să fie efectuată doar de un evaluator de risc la securitatea fizică. Acesta trebuie să fie înscris în RNERSF - Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică. Evaluatorul de risc intocmeste documentatia privind analiza de risc la securitatea fizica pentru avizarea planurilor de paza si a proiectelor sistemelor tehnice de securitate, precum si pentru incadrarea societatii/institutiei in riscul acceptabil, in conformitate cu L 333/2003 (HG 301/2012)

Societatile de paza nu pot sa efectueze analiza de risc aferenta intocmirii planului de paza.

Calitatea de evaluator de risc se dobandeste prin participarea la cursuri de formare profesionala si este conditionata de o experienta practica in domeniul securitatii. Evaluarea de risc poate fi efectuata numai de persoane experimentate, care in urma examenului sustinut la Inspectoratul General al Politiei Romane au dobândit calitatea de evaluator de risc la securitatea fizica si sunt inscrisi in Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizica.

Revizuirea analizei de risc la securitate fizica

Sunt patru situatii in care este necesara revizuirea analizei de risc si anume:

 • la expirarea termenului legal de 3 ani
 • in cel mult doua luni de la producerea unui incident de securitate
 • in cel mult 1 luna de la modificarea caracteristicilor arhitecturale
 • ori de cate ori solicita beneficiarul
IMPORTANT!

Analiza de risc la securitatea fizică este obligatorie în momentul depunerii spre avizare a planului de pază al unei firme.

Prin planul de pază se stabilesc caracteristicile obiectivului păzit, numărul paznicilor, mijloacele tehnice de pază și alarmare, legătura şi cooperarea cu alte organe cu atribuţii de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor şi persoanelor şi modul de acţiune în diferite situaţii.

01

Analiza deRISC

>>
DMS TripluExpert efectueaza analize de risc la securitatea fizica
02

Unitatilevizate

Aflati pentru cine sunt obligatorii analizele de risc la securitatea fizica
03

Sisteme desecuritate

>>
Pentru mai multe detalii despre sistemele de securitate contactati-ne...